Marina Bautier: een succesverhaal in eiken

Marina Bautier

Een succesverhaal in eiken

De jonge Belgische designer Marina Bautier, erkend voor haar houtkennis, is een referentie in de internationale designwereld.Met haar ontwerpen voor Swedese (Zweden), Idée (Japan), Ligne Roset (Frankrijk), Case Furniture (Verenigd Koninkrijk) en Feld (België) is ze erin geslaagd een breed publiek te bekoren met haar handelsmerk: sobere lijnen en functionaliteit.

‘Tijdens mijn studies in Engeland moesten we onze prototypes zelf uitwerken en omdat de school over een groot houtatelier beschikte, heb ik met hout leren werken en leren appreciëren’ zegt Marina Bautier. Hout is relatief gemakkelijk te bewerken zonder al te veel gereedschap. Het zijn de natuurlijke en duurzame eigenschappen van het materiaal die mij aanspreken. En bovendien is ieder stuk anders. Het is daarnaast waarschijnlijk één van de zeldzame materialen die mooier worden met de tijd.

Trouw aan eiken

Op een paar uitzonderingen na zijn al haar ontwerpen in eiken. Deze warme houtsoort die gekenmerkt wordt door een discrete tekening sluit perfect aan bij mijn ontwerpen.

Postcode : /
Buitenbetimmering : /
Gemeente : /
Gelabeld hout : /
Functie :
Vloer : /
Aard van het project : Nieuwbouw
Parket : /
Ligging :
Trap : /
Structuur : /
Binnenschrijnwerk : /
Buitenschrijnwerk : /
Andere : /


Marina Bautier - 14, Rue Raphaël | 1070 Bruxelles

T. 02/520 03 19
E. info@marinabautier.com
W. www.marinabautier.com