Business Center Kallo

Burcht Singelberg bestaat uit een kantorencluster palend aan het logistieke park van Katoen Natie in de haven van Antwerpen te Kallo. De logistieke activiteiten strekken zich uit over 260 hectare. De kantorencluster omvat 8300 m2 kantoorruimte en een 400 m2 groot restaurant. In de toekomst kan het complex uitgebreid worden tot een totaaloppervlakte van 22.000m2.

Langs de dijk van de Schelde, met uitzicht op de weidse rivier, hebben Poponcini & Lootens ir. Architecten een masterplan voor dit kantorencomplex ontworpen bestaande uit een conglomeraat van gebouwen, gegroepeerd rond een plein op een sokkel. Het gebouwencomplex heeft een sterke identiteit en uitstraling. Het ontwerp roept het beeld op van een vesting of een burcht.

Centraal op het dek is een café/restaurant gerealiseerd, genaamd ‘Bebronna’. Het bestaat uit een transparant volume met uitzicht op de Schelde. Aanpalend is een uitgebreid terras voorzien.

Voor de beglaasde geveldelen werd een claustra uit massieve houten balken, die horizontaal voor de glasplaten gemonteerd zijn, geplaatst. Deze elementen uit Padouk zorgen voor zonnewering en creëren ook de nodige privacy voor het restaurant.

Voor de dakstructuur werd gekozen voor houten gelamelleerde liggers. Deze vormen tegelijk de draagstructuur, de binnenafwerking en het onderdak. Langs de onderzijde blijven de liggers in het zicht. Als afwerking werd een witte beits gekozen. Aan de bovenzijde wordt isolatie uit PIR en een koperen dakbekleding geplaatst.

Voor de gevel van het buitenterras werd door voormalig stadsdichter Ramsey Nasr een gedicht geconcipieerd dat een relatie aangaat met het gebouw en de omgeving. Het gedicht is op de ruiten geprint door middel van zeefdruk procedure.

Postcode : 9130
Buitenbetimmering : padouk
Gemeente : Kallo
Gelabeld hout : null
Functie :
Vloer : /
Aard van het project : Nieuwbouw
Parket : /
Ligging :
Trap : /
Structuur : grenen
Binnenschrijnwerk : /
Buitenschrijnwerk : /
Andere : /

Poponcini & Lootens ir. Architecten bvba
Mauro Poponcini - Tavernierkaai 2 | 2000 Antwerpen

T. 03 225 18 84
F. 03 233 22 67
E. info@polo-architects.be
W. www.polo-architects.be