ONDERHOUD EN AFWERKING

Houtverduurzaming

Er zijn verschillende mogelijkheden om hout te beschermen en zijn levensduur te verlengen. Houtsoorten die van nature niet voldoende duurzaam zijn, kunnen met een verduurzamingsproduct behandeld worden tegen aantasting door insecten en schimmels. Zelfs als het te laat is en het hout al is aangetast, kan een curatieve behandeling de situatie verhelpen.

Afwerking van hout

Hout, een moeilijk te onderhouden materiaal? Fout! Na een goede afwerking met kwaliteitsvolle verf, beits, vernis, olie of was vergt hout niet meer onderhoud dan andere materialen.

Aangepaste (voor)behandeling

Het is belangrijk om hout goed af te werken. De afwerking kan variëren naargelang de houtsoort. Bijvoorbeeld houtsoorten die vettige bestanddelen bevatten, moeten vooraf geschuurd en ontvet worden.

Meer informatie over de invloed van specifieke houteigenschappen op afwerkingssystemen (doc)

 

Afwerking in waterige fase met nanocellulose

Meer info (doc)

UV/EB-uithardende binnenafwerking

UV/EB staat voor Ultraviolet/Electron Beam. Deze milieuvriendelijke technologie gebruikt geen oplosmiddelen. De harslaag wordt hard als gevolg van een chemische reactie die wordt veroorzaakt door UV-straling of versnelde elektronen. De techniek garandeert een hoge productiviteit en een goede kwaliteit. Ze wordt steeds meer gebruikt voor vloerbekleding, professioneel timmerwerk en meubilair.

Meer informatie over UV/EB-uithardende binnenafwerkingssystemen (doc)